Από αύριο Παρασκευή αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφερόμενος στο Πάσχα, είπε ότι φέτος θα γιορταστεί με τα μέτρα που έχουμε τη στιγμή αυτή και με την ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας εκεί όπου παρατηρείται συνωστισμός.  Έτσι, μετά από δύο χρόνια θα  γίνουν κανονικά όλες οι τελετές που είχαμε στερηθεί τα χρόνια της πανδημίας.

Ενημέρωσε δε ότι από 1η Μαΐου αίρεται η υποχρέωση επίδειξης  πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την πρόσβαση σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Αίρεται η  υποχρέωση χρήσης μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους με ορισμένες  εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν. Καταργούνται τα τακτικά self-test στα σχολεία και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς τη διενέργεια self-test. Ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολιάστων συμπολιτών μας στους χώρους εργασίας. Και επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100%. Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν την 1η Σεπτεμβρίου.

“Με σύνεση, με προσοχή, με σχέδιο, με επαγγελματισμό, αφήνουμε σιγά σιγά πίσω μας μια μια τις κρίσεις”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.