Δαψεύδει το ΑΠΘ πληροφορίες περί επίθεσης με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα, στο υπόγειο της Φυσικομαθηματικής Σχολής. Όπως τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αφορούν περιστατικό που συνέβη περίπου πριν ενάμιση μήνα. Ο πρύτανης υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε θέμα διαρροής ραδιενέργειας ή ανάφλεξης και ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ σημειώνεται:

«Στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ λειτουργεί μικρής κλίμακας πυρηνική διάταξη, η οποία χρησιμοποιείται καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δεν τίθεται θέμα διαρροής ραδιενεργού υλικού, ούτε ανάφλεξης, διότι δεν μπορεί να φτάσει ποτέ λόγω φύσης σε κατάσταση κρισιμότητας.

Υπόκειται σε όλους τους απαραίτητους ρυθμιστικούς ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές, με ετήσιους επιτόπιους ελέγχους για την πληρότητα των προδιαγραφών λειτουργίας και χρήσης.

Τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και φυλάσσεται σε χώρο ο οποίος έχει θωρακισμένη πόρτα και υπάρχει συναγερμός. Ουδέποτε παραβιάστηκε ή επιχειρήθηκε να παραβιαστεί ο χώρος όπου φυλάσσεται η διάταξη αυτή».