«Οι αστυνομικοί που έχουν την ευθύνη για την πάταξη της εγκληματικότητας στη Θεσσαλονίκη ήταν πριν δύο μήνες 108 και σήμερα είναι πάνω από 700», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συναντήθηκε, στο δημαρχείο, με τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη και πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι και η εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή. «Το μέτρο της ενίσχυσης της αστυνόμευσης είναι μόνιμο και εμπεδώνεται κάθε ημέρα και περισσότερο, έτσι ώστε οι πολίτες στις μεγάλες πόλεις να αποκτήσουν το μεγάλο και αυτονόητο αγαθό της ασφάλειας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Καϊτεζίδης επισήμανε πως «ό,τι είπε ο υπουργός στην πρόσφατη σύσκεψη για τα μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας στον δήμο μας και όλο τον νομό Θεσσαλονίκης το τήρησε» και «για πρώτη φορά βλέπουμε αστυνομικούς στους δρόμους και στις γειτονιές και το κλίμα έχει αλλάξει».

Οι κ. Χρυσοχοΐδης και Καϊτεζίδης προήδευσαν σε σύσκεψη για θέματα ασφάλειας, με τη συμμετοχή της ηγεσίας της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη.