Ο 71χρονος Σλοβάκος λογοτέχνης, Γιουράι Τσιντούλα (Juraj Cintula) είναι σύμφωνα με σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ο άντρας που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πρωθυπουργό  Ρόμπερτ Φίτσο

Ο Σλοβάκος Γιούραϊ Τσίντουλα, είναι γνωστός συγγραφέας και εκτός από την κύρια δουλειά του, είναι και ακτιβιστής και μέλος του φιλελεύθερου κόμματος της χώρας, που αποτελεί κόμμα της σλοβακικής αντιπολίτευσης.

Ο Juraj Cintula, γεννήθηκε το 1953 και είναι ένας από τους ιδρυτές του Λογοτεχνικού συλλόγου DÚHA, που δημιουργήθηκε το 2005. Από το 2008 (όταν ο σύλλογος μετατράπηκε σε Σύλλογο Πολιτών) μέχρι το 2016 ήταν πρόεδρος του DÚHA.

Έγραψε τρεις σατιρικές ποιητικές συλλογές με τους τίτλους: «Sen rebela», «Diptych», «Osy», ενώ το 2010 εξέδωσε το μυθιστόρημα «Posolstvo obete» και το 2015 δημοσίευσε ένα βιβλίο για τους τσιγγάνους, το «Efata». Από το 2015 είναι μέλος της Ένωσης Σλοβάκων Λογοτεχνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιούραϊ Τσίντουλα είναι κάτοικος της πόλης Levice στην Σλοβακία.

Ένας Σλοβάκος δημοσιογράφος, γράφει στο X: «Το 2016, η Cintula εργαζόταν ως φύλακας σε ένα εμπορικό κέντρο. Μια μέρα τον ξυλοκόπησε ένας τοξικομανής που περνούσε κρίση μέσα στο σούπερ μάρκετ. Μετά από αυτή την ιστορία, οι εφημερίδες έγραφαν για τον Juraj και τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια ανέφεραν για αυτόν».