Μόνο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) δρομολογούνται ήδη 1.375 προσλήψεις, σύμφωνα με όσα είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, από την Ίο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας της σε νησιά του Αιγαίου.

«Το Κέντρο Υγείας Ίου θα ενισχυθεί περαιτέρω με έναν γενικό ιατρό, τρεις νοσηλευτές, μια επισκέπτρια υγείας, θέσεις διοικητικού προσωπικού, οδηγών και βοηθών εργαστηρίων», τόνισε επίσης από τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας της. Παράλληλα, σημείωσε ότι δρομολογείται η ανάπτυξη κατοικιών για επαγγελματίες υγείας. «Είναι πολύ σημαντικό τι κάνουμε όλο τον χρόνο για την υγεία των κατοίκων στα νησιά μας. Είναι βασικό να έχουμε μια σταθερή ομάδα επαγγελματιών υγείας», σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο Υγείας Ίου όπου μετείχε σε πολύωρη συνάντηση με τον πρόεδρος του ΔΣ Στυλιανό Παξιμαδά και τον διευθυντή Γενική Ιατρικής και υπεύθυνο Επιστημονικής Λειτουργίας Δημήτρη Αλβανό.

agapidaki-ios-3127.jpg

Στη συνέχεια, η κυρία Αγαπηδάκη επισκέφθηκε το δημαρχείο Ίου όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Γκίκα Γκίκα με τον οποίο συζήτησαν αναλυτικά σημαντικά ζητήματα για το νησί της Ίου.

agapidaki-ios-3308.jpg

Επιπλέον, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες για την Δημόσια Υγεία, όπου αναφέρθηκε αναλυτικά και στο Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ και ειδικότερα στο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου με αφορμή την ΚΥΑ που υπεγράφη την Τρίτη 4 Μαΐου. Η κυρία Αγαπηδάκη εξήγησε αναλυτικά τα βήματα της διαδικασίας στους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι «οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτά τα δωρεάν εργαλεία που μας δίνει το κράτος και να κάνουμε ένα δώρο ζωής στον εαυτό μας».

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής της ενόψει των ευρωεκλογών, η κυρία Αγαπηδάκη επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ίου και συνομίλησε με πολίτες κατά τη διάρκεια περιπάτου στην αγορά.

agapidaki-ios-3285.jpg

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία της από το νησί της Ίου, η Ειρήνη Αγαπηδάκη υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Όλα όσα εξαγγείλαμε, τα βλέπουμε να γίνονται πράξη. Από το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ, την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων, τις κινητές μονάδες και ομάδες που επισκέπτονται κατ οίκον τους πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας και συνεχίζουμε με μια σειρά από ενέργειες που αφορούν πέρα από το Ταμείο Ανάκαμψης την ενίσχυση των υποδομών των νοσοκομείων. Σε τρεις μέρες έχουμε ευρωεκλογές και είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι προχωράμε μπροστά, βήμα βήμα πλησιάζουμε την Ευρώπη και για αυτό έχει αξία να έχει πολιτική σταθερότητα η χώρα, να μην αγνοήσουμε τις ευρωεκλογές. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μας φέρνει σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη».