Η υφυπουργόςΚοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα συμμετείχε στην 68η Σύνοδο του ΟΗΕγια το Καθεστώς των Γυναικών, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη.  

Ειδικότερα στην ανοιχτή συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με θέμα «Οικοδόμηση και διατήρηση της ειρήνης: προώθηση πρόληψης συγκρούσεων – ενδυνάμωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και νέων», η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, συμμετείχε συνοδευόμενη από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδος στον ΟΗΕ Πρέσβη Ευάγγελο Σέκερη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη.

Στο πλαίσιο της παρέμβασής της, η κα Κεφάλα, έκανε αναφορά στην πρόσφατη υιοθέτηση του 1ου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια. Πρόκειται για το πρώτο κείμενο εθνικής εφαρμογής της Ατζέντας του ΟΗΕ για τις Γυναίκες την Ειρήνη και την Ασφάλεια, η προώθηση της οποίας αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς της ως µη µόνιµου µέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού για τα έτη 2025-2026.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η Ελλάδα, μέχρι σήμερα, έχει θητεύσει δύο φορές ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και συγκεκριμένα, τις περιόδους 1952-1953 και 2005-2006, ενώ διεκδικεί άλλη μία θητεία, για την περίοδο 2025-2026, στις εκλογές που θα λάβουν χώρα στις 6 Ιουνίου.