Μόνο ρόδινα δεν είναι τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές. Πέρα από τη γκρίνια που υπάρχει για την επιστροφή στην τρίτη θέση και τις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις του κόμματος, εδώ και καιρό υποβόσκει μια κόντρα μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και της οικογένειας Παπανδρέου σχετικά με τα πρόσωπα που θα εκλεγούν στην ευρωβουλή

Τα κουκιά είναι μετρημένα για το ΠΑΣΟΚ, καθώς αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, το κόμμα θα εκλέξει δύο ή τρεις ευρωβουλευτές. Ήδη υπάρχει μεγάλη μουρμούρα στο ΠΑΣΟΚ καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης προωθεί τους δικούς του υποψήφιους, ήτοι τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του επί πολλά χρόνια. Παράλληλα το σύστημα Ανδρουλάκη προμοτάρει και τον υιό του Μιχάλη Καρχιμάκη, Λευτέρη, καθώς και τον Σάκη Αρναούτογλου. Από τη μια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει μια ριζική ανανέωση του κόμματος στην ευρωβουλή, από την άλλη επιθυμεί να εκλεγούν πρόσωπα του κύκλου και της εμπιστοσύνης του. Φυσικά αυτή η παρασκηνιακή στήριξη της Χαριλάου Τρικούπη σε συγκεκριμένα πρόσωπα δεν αρέσει καθόλου στην οικογένεια Παπανδρέου και φυσικά στον Νίκο Παπανδρέου που είναι εκ νέου υποψήφιος για την ευρωβουλή. 

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ολόκληρη η οικογένεια Παπανδρέου έχουν πάρει πατριωτικά την εκλογή του Νίκου Παπανδρέου στην ευρωβουλή και φυσικά είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι για τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη. Άλλωστε στο ΠΑΣΟΚ είναι κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την οικογένεια Παπανδρέου δεν διανύουν και τις καλύτερες στιγμές, αντίθετα υπάρχει ένα κλίμα ψύχους ανάμεσα στις δύο πλευρές που αυτήν τη στιγμή μοιάζει αγεφύρωτο. Η πλευρά του Νίκου Παπανδρέου διαρρέει ότι βάσει των δημοσκοπήσεων εκλέγεται άνετα, καθώς έχει πέσει πάνω του και το σύστημα του πρώην πρωθυπουργού, αλλά είναι γεγονός ότι βρίσκουν κλειστές πόρτες από το σύστημα Ανδρουλάκη. 

Η μάχη της Κρήτης 

 Δεν είναι τυχαίο ότι στην περιοδεία του Νίκου Ανδρουλάκη τις προηγούμενες ημέρες στην Κρήτη έλειπε ο Νίκος Παπανδρέου. Μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην γενέτειρα του πριμοδοτεί συγκεκριμένους υποψήφιους και σίγουρα μέσα σε αυτούς δεν είναι ο Νίκος Παπανδρέου. Ο τελευταίος ωστόσο μαζί με τον αδερφό του, Γιώργο Παπανδρέου, έχουν κατέβει στην Κρήτη και κάνουν περιοδεία, στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα στην πλευρά Ανδρουλάκη. Ο στόχος προφανής: να διεμβολίσουν τις σκληρές γραμμές σταυροδοσίας της Χαρίλαου Τρικούπη στο νησί. Και ήδη περιοδεύουν στην γενέτειρα Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο, τρέχοντας να μαζέψουν τη χασούρα από το σύστημα Ανδρουλάκη. 

Σε αυτό το πλαίσιο δεν ήταν τυχαίες οι δηλώσεις του Νίκου Παπανδρέου ότι αν το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές, θα υπάρχει πρόβλημα. Ούτε τυχαίες δεν είναι οι παρασκηνιακές ενέργειες του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλά για συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων, δυσκολεύοντας τη ζωή και το αφήγημα του Νίκου Ανδρουλάκη. Το μόνο βέβαιο είναι ότι την επόμενη των ευρωεκλογών η οικογένεια Παπανδρέου θα σηκώσει... μπαϊράκι, ιδιαίτερα δε αν ο εκλεκτός της οικογένειας δεν εκλεγεί. 

Γενικά στο ΠΑΣΟΚ είναι μια ωραία ατμόσφαιρα καθώς όλοι βράζουν με όλους. Το μενού βέβαια θα σερβιριστεί μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και προμηνύεται ιδιαίτερα ξινό για τον Νίκο Ανδρουλάκη.