«Αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής» θα αποτελέσουν οι φρεγάτες Belhara «Κίμων», «Νέαρχος» και «Φορμίωνας», όπως δήλωσε στην ΕΡΤ από το κατάστρωμα του «Κίμωνα» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την τελετή καθέλκυσής της εν λόγω φρεγάτας -της πρώτης, μάλιστα, από τις τρεις που θα παραλάβει η Ελλάδα- στο Λοριάν της Γαλλίας.

Αναλυτικά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προχώρησε στην εξής δήλωση: «Είναι χαρά και μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι σήμερα πάνω στο κατάστρωμα της Φρεγάτας "Κίμων", της νέας υπερσύγχρονης Φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Περνάμε σε μία νέα εποχή,  στον 21ο αιώνα. Η Φρεγάτα αυτή, μαζί με τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, τον "Νέαρχο" και τον "Φορμίωνα", θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα.

Βλέπουμε εδώ ένα ακόμη αποτέλεσμα της Συμφωνίας που μαζί με τον αγαπητό μου συνάδελφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, τότε ως υπουργό Άμυνας, είχαμε υπογράψει με τη Γαλλία -τη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας- και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι΄ αυτό.

Θα ήθελα επίσης καταληκτικά να πω το εξής: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και κάθε Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον Εθνικό χώρο. Και να εξηγήσω με τον πιο καθαρό τρόπο: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Η θερμή υποδοχή στον Νίκο Δένδια 

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο Έλληνας υπουργός έκανε ανάρτηση στο X για τη θερμή υποδοχή που δέχθηκε από την πλευρά της γαλλική αντιπροσωπείας. «Θερμή υποδοχή από τον Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Δημοκρατίας @SebLecornu στη ναυτική αεροναυτική βάση Lann-Bihoué, με αφορμή την άφιξή μας στη Γαλλία, για την καθέλκυση της φρεγάτας "Kimon" και τη διμερή μας συνάντηση», αναφέρει το κείμενο της ανάρτησης.