Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις «Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη» που συνδιοργάνωσαν η Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τα έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας.Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετείχε σε συζήτηση με συνομιλητές τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenković και τον Πρόεδρο του ΕΛΚ και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Manfred Weber. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ και Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας «Προϋπολογισμός και Διαρθρωτικές Πολιτικές», Siegfried Mureşan.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους 9 ηγέτες της Ε.Ε. που το Μάρτιο του 2020 ζήτησαν να προχωρήσει η Ένωση σε κοινό δανεισμό, για να στηριχθούν οι χώρες στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Μετά από εντατικές διαβουλεύσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προχώρησε στη σχετική απόφαση και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έγινε πραγματικότητα.Οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρωταθλήτριες χώρες στην απορρόφηση και αξιοποίηση των πόρων του ΤΑΑ, χάρη στην αποτελεσματική δουλειά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Από τις συζητήσεις, αναδείχθηκε ότι η μεγάλη επιτυχία του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ΕΛΛΑΔΑ 2.0 είναι ότι συνδυάστηκε με σημαντικές μεταρρυθμίσεις στις δημόσιες υπηρεσίες, στην παιδεία, την υγεία, την οικονομία και τη φορολογία, την πράσινη ανάπτυξη.

Επιπλέον, ιδιαίτερα επισημάνθηκε η μεγάλη συμβολή του Ταμείου στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και βελτιώνουν την καθημερινότητα των Ελλήνων σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η παιδεία, η υγεία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η πράσινη μετάβαση, η πολιτική προστασία κλπ. Τέλος, αναδείχθηκε ο ρόλος των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν σειρά Υπουργών της ελληνικής Κυβέρνησης και βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, ο Έλληνας Επίτροπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ευρωβουλευτές και κορυφαία στελέχη του ΕΛΚ, στελέχη της Ομάδας του ΕΛΚ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.

Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της Ευρωομάδας της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σε συνεργασία με τη Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Μαρία Συρεγγέλα και τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της ΝΔ και βουλευτή Σερρών, Τάσο Χατζηβασιλείου.