Εγκλωβισμένος στο γραφείο του βρίσκεται ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, καθώς φοιτητές εμποδίζουν την έξοδό του, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της Πάτρας. Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης pelop.gr, η διαμαρτυρία των φοιτητών πραγματοποιείται επειδή δεν επιτρέπεται σε 4 φοιτητές να δώσουν εξετάσεις στην ερεχόμενη εξεταστική του Ιουνίου.

Αντιπροέδρος Δημοκρατών Θ.Παπαθεοδώρου: Γιατί τον τιμωρούν οι διάφοροι επαγγελματίες της αυτοδικίας;

Σε ανακοίνωση με διάφορα ερωτήματα για το περιστατικό προχώρησε το Θ. παπαθεοδώρου του κόμματος Δημοκράτες. Στην ανακοίνωση αναφέρει: 

«Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας παραμένει τις τελευταίες ώρες εγκλωβισμένος στο γραφείο του και έχει αποκλειστεί κάθε έξοδος του ίδιου και των συνεργατών του από γνωστούς «αγνώστους».
Γιατί τον τιμωρούν οι διάφοροι επαγγελματίες της αυτοδικίας;
Γιατί προτίθεται να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία για φοιτητές που προπηλάκισαν καθηγητή και πρόεδρο Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Πρύτανης- ως όφειλε- ενημέρωσε την αστυνομία και το Υπουργείο. Πριν ξαναρχίσουν οι βαρύγδουπες αλλά εύκολες δηλώσεις για την ασφάλεια και ελευθερία στα Πανεπιστήμια, καλό θα ήταν Αστυνομία και Υπουργείο να τηρήσουν τη νομιμότητα και να υπηρετήσουν την ευθύνη που τους έχει αναθέσει η Πολιτεία. Η βία και η ανασφάλεια στα Πανεπιστήμια δεν μπορεί να γίνεται πια ανεκτή από τις ίδιες τις αρχές που υποτίθεται ότι την καταπολεμούν.» καταλήγει η ανακοίνωση 

Μπούρας: Δεν Φοβάμαι Τίποτα και δεν θα φύγω απο το Πανεπιστήμιο

Σημειώνεται ότι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Χρήστος Μπούρας εδώ και ώρα ζητά βοήθεια από τις Αρχές ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανταπόκριση με την κατάσταση να παραμένει τεταμένη. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο ενημέρωσης ο πρύτανης παραμένει εγκλωβισμένος στο γραφείο του από τις 12 το μεσημέρι.

Ο κ. Μπούρας, σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει:

«Εδώ και 4 ώρες ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras είναι εγκλωβισμένος στο γραφείο του και το αυτοκίνητο του περιφρουρείται για να μην το χρησιμοποιήσει για να διαφύγει. Θέλω να δηλώσω απερίφραστα πως δεν Φοβάμαι Τίποτα και δεν θα φύγω απο το Πανεπιστήμιο. Σήμερα στο Πανεπιστήμιο θα αναγορεύσουμε σε Επίτιμο Καθηγητή τον Ολυμπιονίκη κ. Ν. Κακλαμανάκη. Ας αναλάβει το Πολιτικό Σύστημα τις ευθύνες του και ας σπάσει τις ένοχες σιωπές. Ολοι ξέρουν και είναι ενήμεροι. Πρέπει να πάψουν τέτοιες αντιδημοκρατικές και παρεμβατικές ενέργειες και να καταδικαστούν όσοι τους στηρίζουν. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους και δεν έχει ιδιοκτήτες».

Υποστήριξε ότι παραμένει αποκλεισμένος και ότι έχει κάνει έκκληση σε όλες τις Αρχές.