«Εμείς δεν υποσχεθήκαμε ποτέ θαύματα. Εμείς δεν είμαστε θαυματοποιοί, εμείς δεν θα σας μιλήσουμε για θαύματα του παρελθόντος. Γιατί όμως; Πρώτον, γιατί θεωρούμε ότι δεν οδηγούν πουθενά και αυτοί οι οποίοι υπόσχονταν θαύματα, είτε με τις βαφτίσεις τους, είτε με τις επιστολές τους, είτε με οτιδήποτε, δεν έσωσαν τη χώρα, όταν συγκυβέρνησαν, στην προηγούμενη εκδοχή τους. Γενικότερα, η χώρα δεν περιμένει θαύματα. Η χώρα αυτό το οποίο περιμένει είναι σκληρή δουλειά με αποτέλεσμα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας το «θαύμα» της βάφτισης του Στέφανου Κασσελάκη

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «όταν κάποιοι εμπορεύονται την πατρίδα, να τους θυμίσουμε ότι επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη προφυλάχθηκαν τα σύνορα αποτελεσματικά, χωρίς κορώνες πατριωτισμού, η Ελλάδα ενισχύθηκε και από κει που κάποιοι έβγαιναν εκτός των συνόρων και τρομάζαμε με τι θα επιστρέψουν, τώρα όταν βγαίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ξέρουμε ότι κάτι θα κερδίσει για τη χώρα του». 

Μιλώντας για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη -τον οποίο χαρακτήρισε θύμα του μη σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας και τους κράτους δικαίου- ο Παύλος Μαρινάξης είπε: «Είναι και ο Φρέντι Μπελέρης και οι υπόλοιποι 41 υποψήφιες και υποψήφιοι, πάρα πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις, που ο καθένας και η κάθε μια δίνει κάτι από τη ζωή του, τα ένσημά του την παρουσία του». 

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, και είπε ότι το διακύβευμα είναι η Νέα Δημοκρατία να έχει το καλύτερο δυνατό ποσοστό. «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος γιατί ποτέ δεν πρέπει να προεξοφλείς την ετυμηγορία των πολιτών. Και έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι παρά τις σημαντικές επιτυχίες και σε οικονομικό και σ' όλα τα υπόλοιπα επίπεδα, που έχει η χώρα, συνεχίζουμε και έχουμε πολλές δυσκολίες και κυρίως την εισαγόμενη ακρίβεια. Εγώ θα σας πω ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, γιατί έχουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα και έναν οδικό χάρτη. Και το κυριότερο, έχουμε ένα πρόγραμμα πριν τις εκλογές του 2023 το οποίο το βλέπουμε σημείο-σημείο να εφαρμόζεται. Η συνέπεια λόγων και έργων κερδίζει θεωρώ σε κάθε περίπτωση τα μεγάλα λόγια και τα ωραία λόγια» είπε.