«Οι αποφασίσεις της Δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή “Secret” με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία λέγοντας ότι μόλις έχουμε το πλήρες κείμενο της απόφασης θα μπουν όροι και προϋποθέσεις.

Ο υπουργός είπε επίσης πως οι ανεμβολίαστοι αρνούνται την επιστήμη τους και ότι ως ασθενής δεν θα ήθελε να τον κουράρει ένας ανεμβολίαστος γιατρός. Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια φροντίδα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι θα δοθούν αυξήσεις 10% στους γιατρούς.

Στη συνέχεια, τόνισε πως το νομοσχέδιο προβλέπει ότι σε περιοχές που είναι άγονες θα δίνεται η δυνατότητα της μερικής απασχόλησης. Ανέφερε επίσης πως δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται μια φορά την εβδομάδα στον ιδιωτικό τομέα.

Σε ότι αφορά ελλείψεις φαρμάκων ο Θάνος  Πλεύρης τόνισε πως «επικαιροποιούμε τον κατάλογο και βάζουμε απαγόρευση στις εξαγωγές».