Με δέος παρακολούθησαν στην Τουρκία την καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra, που πραγματοποιήθηκε χθες, στις εγκαταστάσεις της Naval στη Λοριάν της Γαλλίας. «Είναι η πρώτη φρεγάτα που αγοράζει η Ελλάδα μετά από 25 χρόνια, είναι εξοπλισμένη με τελευταίας τεχνολογίας οπλικά συστήματα, αισθητήρες και ραντάρ» αναφέρουν τα τουρκικά μέσα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, στην ανταπόκρισή του από Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα το δελτίο ειδήσεων του TGRT HABER ανέφερε: «Η Ελλάδα μετά απο 25 ολόκληρα χρόνια εντάσσει στον στόλο της μια φρεγάτα. Ήδη έγινε η καθέλκυση της γαλλικής φρεγάτας Belharra. H Eλλάδα είχε υπογράψει συμφωνία για την αγορά τριών τέτοιων φρεγατών 4.550 τόνων. Ας τους πούμε καλορίζικη, αλλά αχρείαστη να είναι. Ας μην επιχειρήσουν να την χρησιμοποιήσουν. Η Ελλάδα αφού πήρε 18 μαχητικά Rafale, τώρα ετοιμάζεται να εντάξει στον στόλο της ένα πολεμικό πλοίο κι αυτό συμβαίνει μετά απο 25 χρόνια. Η φρεγάτα Βelharra "Κίμων" ναυπηγήθηκε στη Γαλλία για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το πλοίο που ναυπηγήθηκε από την γαλλική Naval καθελκύστηκε στην πόλη Λοριάν. Το πλοίο έχει βάρος 4550 τόνους και η εταιρεία απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τις δυνατότητες του. Αρκέστηκε να τονίσει πως είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας αισθητήρες οπλικά συστήματα. Η φρεγάτα θα έχει εξελιγμένες δυνατότητες αντιμετώπισης υποβρυχίων και αεροσκαφών».