Σε έξαρση είναι από τα μέσα του Σεπτεμβρίου ο κορωνοϊός. Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με τον καθηγητή Επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, μια άλλη έξαρση η οποία ξεκίνησε τέλη Ιουλίου και δεν αποσοβήθηκε πλήρως. «Οπότε αυτή η έξαρση έρχεται πάνω στην καμπύλη της προηγούμενης έξαρσης», σημείωσε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο ίδιος είπε ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που μπαίνουν στα νοσοκομεία με covid, ενώ οι ΜΕΘ έχουν ξεπεράσει τις 30 κλίνες. «Οι αριθμοί είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτούς που βλέπαμε την εποχή της πανδημίας, αλλά δεν είναι και αυτοί οι οποίοι μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα», σημείωσε ο καθηγητής.

Θεώρησε εξαιρετικά απίθανο να υπάρξουν κάποια προληπτικά μέτρα, καθώς για να συμβεί αυτό θα πρέπει «να δούμε στις εντατικές να είναι πάνω από 150-180 άτομα», τόνισε.

Αναφορικά δε με τον εμβολιασμό, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι  σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει σύσταση επικαιροποιημένου εμβολιασμού σε άτομα που δεν έχουν προβλήματα υγείας. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι ανθρωποι που είναι ευάλωτοι και έχουν προβλήματα υγείας, μόλις γίνει διαθέσιμο το εμβόλιο, να πάνε να κάνουν την επικαιροποιημένη δόση», κατέληξε.