Ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρου Σκυλακάκη, για τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο.

«Ως στόχος, είναι να αυξηθούν οι προστατευόμενες περιοχές του ελληνικού κράτους κατά 30% έως το 2030. Με αυτά τα δύο πάρκα, τα χωρικά μας ύδατα ξεπερνούν το όριο του 30% και έτσι, αυξάνεται πολύ σημαντικά ο χώρος. Τα πάρκα αυτά βρίσκονται στα όρια της χώρας μας. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα», υπογράμμισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναφορικά με την προοπτική δημιουργίας θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο.

«Η απέναντι πλευρά αντέδρασε χωρίς καν να γνωρίζει τι ακριβώς κάνουμε και υπό ποιες προϋποθέσεις. Ελπίζω ότι θα πάμε πιο ήρεμα και δεν θα έχουμε προβλήματα στο μέλλον», σημείωσε ακόμη.  Ελπίζω ότι θα πάμε πιο ήρεμα και δεν θα έχουμε προβλήματα στο μέλλον», σημείωσε ακόμη, μιλώντας σήμερα (19/04) στο MEGA

Σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο κ. Υπουργός τόνισε πως «εκτιμώ ότι αυτές οι εκλογές διαμορφώνουν ένα σκηνικό στο οποίο η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένα πράγματα να πει αναφορικά με την Ευρώπη, ενώ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν ένα συγκροτημένο αφήγημα».

Στη συνέχεια, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης «εξαπέλυσε» βολές κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ενώ στάθηκε και στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.

«Δεν μπορείς να αμφισβητείς τη σταθερότητα της χώρας, αν δεν έχεις κάτι να πεις. Ο κ. Κασσελάκης επιτυγχάνει κάτι μοναδικό: Να είναι άστοχος κατά σύστημα. Όποτε πυροβολεί, πετυχαίνει κάτι άλλο, που δεν στοχεύει. Δεν βλέπω κανένα ρεύμα να δημιουργείται στην κοινωνία από εκείνον. Ο κ. Κασσελάκης έχει παντελή έλλειψη πολιτικής και επίσης, είναι ξένος στο κόμμα που είναι», επεσήμανε.