Σύμπλευση στην αυτοδιοίκηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς προτείνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος στήριξε τον Χάρη Δούκα στον β' γύρο.

Όπως ισχυρίζεται ο κ. Ζαχαριάδης, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά πρέπει «να διερευνήσουμε τη δυνατότητα για προγραμματική σύγκλιση και κοινές υποψηφιότητες στην ΚΕΔΕ και τις ΠΕΔ».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές, Οι πρόσφατες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έδειξαν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τους δυο δρόμους, τις δυο προτάσεις για τον θεσμό και την εκπροσώπησή του.

Ο πρώτος δρόμος ήταν η πρόταση της συντήρησης του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, τον οποίο η Τ.Α. ακολουθεί την κυβέρνηση, ελέγχεται από αυτή και είναι το μακρύ της χέρι στη διαμόρφωση των τοπικών πολιτικών.

Ο άλλος δρόμος είναι η πρόταση των προοδευτικών δυνάμεων που θέλει την Τ.Α. ανεξάρτητη, χειραφετημένη, δημιουργική, σύγχρονη, κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του. Αυτή η πρόταση έγινε αποδεκτή από τους προοδευτικούς πολίτες και δημιούργησε νικηφόρες νησίδες στην αριθμητική παντοδυναμία της κυβέρνησης, όταν οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις συνεργάστηκαν σε προγράμματα και πρόσωπα.

Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, παίρνω την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ζητήσω να συναντηθούμε άμεσα, ώστε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα για προγραμματική σύγκλιση και κοινές υποψηφιότητες στην ΚΕΔΕ και τις ΠΕΔ. Πιστεύω ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα και σημαντικότερα από εκείνα που μας χωρίζουν. Σας αναμένω.

Κώστας Ζαχαριάδης, υπεύθυνος από την Πολιτική Γραμματεία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Ανοιχτή Πόλη.